ENELINE PROCES PROIZVODNJE

Dubravka Pavelić – pronalazačica i začetnica ideje 100% prirodne kozmetike

Dubravka Pavelić

Dubravka Pavelić, prof. fizike, posvetila je 22 godine svog života na razvoj 100% prirodne kozmetike u kojoj je doista sve prirodno i zdravo. Ključ njezinog uspjeha bio je razvoj vlastitog načina emulgacije uljnih i vodenih komponenti, bez štetnih kemikalija.

“Jedina dobra kozmetika je ona koju možeš doslovce pojesti.
Oduvijek sam znala da prirodni proizvodi djeluju bolje i da su sigurniji za tijelo i okoliš. Moja želja oduvijek je bila stvoriti potpuno prirodnu kozmetičku liniju koja kožu tretira s poštovanjem.

Tako sam nakon mnogo godina istraživanja, prepreka i odlučne fokusiranosti otkrila kako surađivati s prirodom.
Bio je to dug i težak put, koji je trajao duže nego što sam ikada mogla zamisliti, ali svaki dan sam otkrivala nešto novo, što mi je davalo snagu, hrabrost i nadu da idem dalje.

Danas mogu s ponosom reći da sam postigla svoj cilj! Imam jedinstvene, potpuno prirodne proizvode, koji su u skladu s funkcioniranjem kože.”

ENELINE 100% prirodna kozmetika spoj je prirode i vrhunske, jedinstvene tehnologije!

Superkritična ekstrakcija CO2

Proces proizvodnje

Velika i značajna novost u našoj proizvodnji prirodne kozmetike je ekstrahiranje biljaka s CO2.

Ovaj način obrade bilja (točniji naziv je superkritična ekstrakcija CO2) relativno je nova i skupa tehnologija, koja je neusporedivo učinkovitija od ostalih metoda (destilacije isparavanjem ili alkoholni ekstrakti i dr.).
Ovim procesom može se uhvatiti širi spektar biljnih komponenti, tako da je dobiveni biljni ekstrakt vjerniji originalnoj biljci, pa su i pozitivni učinci neusporedivo kvalitetniji i djelotvorniji.

Proces je potpuno prirodan, bez upotrebe bilo kakvih kemijskih supstanci, kao što su otapala i sl.
Co2 biljni ekstrakti prilično su slični čistim aromatičnim uljima, koriste se za iscjeljivanje i aromaterapiju, prirodne parfeme, proizvode za njegu tijela kao i u biljnoj medicini, a rezultati tretiranja kože ovakvim ekstraktima su neusporedivo bolji i djelotvorniji.


Proces proizvodnje

Obuhvaćanje šireg spektra biljnih komponenti

FDA (Food Drug Administration) oznaka GRAS (generally recognised as safe)

Potpuno prirodan proces

Bez primjene štetnih otapala i zagađivanja okoliša